Onze missie
De missie van het NKAL is om de kwaliteit van zorg voortdurend te bevorderen voor mensen die al een arbeidsrelevante longaandoening hebben of hiervoor at risk zijn. De verbetering van kwaliteit kan worden bereikt door het ontwikkelen, verspreiden en toepassen van ‘evidence based’ kennis op het gebied van diagnostiek, behandeling, reïntegratie en preventie van arbeidsrelevante longaandoeningen door multidisciplinaire samenwerking vanuit een academische setting.
Onze mensen

Van rechts naar links:
Eerste rij:
Bernadette Aalders-de Ruijter, longfunctie-analiste
Ing. Micha Niederer, Master Physician Assistent
Drs. Nicole Verheijen, longarts
Ing. Vanessa Zaat, arbeidshygiënist
Dr. Ir. Remko Houba, arbeidshygiënist
Achterste rij:
Desire Keun, longfunctie-analiste
Nettie van der Meer, arbeidshygiënist
Renée van Snippenburg, longarts
Sonja Wouters, secretariaat
Niet op de foto:
Marieke Langhout, bedrijfsarts
Raad van Bestuur
De Stichting Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen werd op 15 augustus 2005 opgericht en is statutair gevestigd te Utrecht. De Raad van Bestuur bestaat uit de volgende leden:
- Dr. Jos (J.M.) Rooijackers, longarts (voorzitter)
- Dr. Ir. Remko (R) Houba, arbeidshygiënist
Het bestuur vertegenwoordigt de stichting. Op 14 juli 2009 werd NKAL toegelaten als instelling voor medisch specialistische zorg. De principes van de zorgbrede governancecode worden gevolgd.
KVK nummer 30207291
BTW-nummer NL 8156.53.293.B01
Raad van Toezicht
De RvT is een onafhankelijke maatschappelijke adviesraad. De RvT adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd over de projecten en over de organisatieontwikkeling op langere termijn. De RvT vergadert minimaal twee keer per jaar. Het bestuur van NKAL benoemt de leden van de RvT op persoonlijke titel en op basis van deskundigheid.
De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende leden:
- Drs. Diana Monissen
- Prof.dr.ir Tjabe Smid